FOTO Recept: Kulajda

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Kulajda

BRATISLAVA – Kulajda je sýta polievka, ktorú môžete s čerstvým chlebom podávať aj ako hlavný chod.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

8 zemiakov, 20 dkg čerstvých hríbov, 1 kyslú smotanu, 4 vajíčka, soľ, ocot, bobkový list, 2 PL hladkej múky, nové a čierne korenie (4-5 guličiek)

 

Príprava:

1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a spolu s nakrájanými hríbami dáme ho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ, bobkový list, korenie a uvaríme do mäkka. 

 

img

 

2. V smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme do polievky a necháme prejsť varom. Potom do nej rozklepneme vajíčka a spolu povaríme. Dochutíme octom. 

 

img

 

img

 

Podávame zdobené čerstvým sekaným kôprom a chlebom.

 

img

 

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies