BRATISLAVA – Kulajda je sýta polievka, ktorú môžete s čerstvým chlebom podávať aj ako hlavný chod.
Suroviny pre 4 osoby:
8 zemiakov, 20 dkg čerstvých hríbov, 1 kyslú smotanu, 4 vajíčka, soľ, ocot, bobkový list, 2 PL hladkej múky, nové a čierne korenie (4-5 guličiek)
Príprava:
1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a spolu s nakrájanými hríbami dáme ho hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ, bobkový list, korenie a uvaríme do mäkka.
2. V smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme do polievky a necháme prejsť varom. Potom do nej rozklepneme vajíčka a spolu povaríme. Dochutíme octom.
Podávame zdobené čerstvým sekaným kôprom a chlebom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies