BRATISLAVA – Pridávame recept na krvavničky, ktoré tiež poznáme aj pod názvom hurky.
Suroviny:
600 g bravčového bôčiku, 2 PL masti, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 10-11 ks starších žemlí, prípadne sendvič, 600 ml bravčovej krvi, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Žemle pokrájame na kocky a usušíme v rúre. Tie potom zalejeme krvou, aby nasiakli. Pridáme uvarený, na drobno nakrájaný bôčik, na masti opraženú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Podľa potreby zmes rozriedime vývarom z bôčika. Naplníme črevá a krvavničky varíme vo vývare asi 10 minút. Vyberieme ich, prepláchneme studenou vodou a dáme vychladnúť.
Prajeme dobrú chuť.