FOTO Recept: Krvavničky

NETKY.SK • 5 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Krvavničky

BRATISLAVA - Aj v panelákovom byte možno aspoň z časti reprodukovať jedinečnú atmosféru zabíjačky a vyrobiť aspoň niektoré z typických produktov. Trúfnete si spolu s nami?

slovakia

left justify in out

Suroviny:

900g bravčového bôčika, 150 g masti, 150 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 18 ks starších žemlí, 900 ml bravčovej krvi, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, 3 m bravčových čriev,

 

Príprava receptu:

1. Bôčik uvaríme v osolenej vode. Uvarený nakrájame na kocky.

obrazok

2. Žemle nakrájame na kocky, usušíme v rúre a necháme vychladnúť.

obrazok

3. Vychladnuté vložíme do nádoby, zalejeme precedenou bravčovou krvou a zamiešame aby nasiakli všetku krv. K žemliam pridáme nakrájaný bôčik, soľ, upraženú cibuľu, pretretý cesnak, majorán, mleté čierne korenie a nové korenie. Zamiešame a podľa potreby rozriedime mastným vývarom.

obrazok

4. Pripravenou zmesou plníme premyté bravčové črevá nakrájané na 20 cm kúsky a na jednom konci uzavreté. Po naplnení uzavrieme aj druhý koniec.

obrazok

5. Dáme uvariť do mierne vriaceho vývaru na 10 minút. Uvarené sú vtedy, keď po vpichu z nich nevyteká krv ale len masť. Uvarené vyberieme, schladíme v studenej vode a necháme na lopári vychladnúť. Upečieme na bravčovej masti a podávame s chlebom.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies