BRATISLAVA - Aj v panelákovom byte možno aspoň z časti reprodukovať jedinečnú atmosféru zabíjačky a vyrobiť aspoň niektoré z typických produktov. Trúfnete si spolu s nami?
Suroviny:
900g bravčového bôčika, 150 g masti, 150 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 18 ks starších žemlí, 900 ml bravčovej krvi, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, 3 m bravčových čriev,
Príprava receptu:
1. Bôčik uvaríme v osolenej vode. Uvarený nakrájame na kocky.
2. Žemle nakrájame na kocky, usušíme v rúre a necháme vychladnúť.
3. Vychladnuté vložíme do nádoby, zalejeme precedenou bravčovou krvou a zamiešame aby nasiakli všetku krv. K žemliam pridáme nakrájaný bôčik, soľ, upraženú cibuľu, pretretý cesnak, majorán, mleté čierne korenie a nové korenie. Zamiešame a podľa potreby rozriedime mastným vývarom.
4. Pripravenou zmesou plníme premyté bravčové črevá nakrájané na 20 cm kúsky a na jednom konci uzavreté. Po naplnení uzavrieme aj druhý koniec.
5. Dáme uvariť do mierne vriaceho vývaru na 10 minút. Uvarené sú vtedy, keď po vpichu z nich nevyteká krv ale len masť. Uvarené vyberieme, schladíme v studenej vode a necháme na lopári vychladnúť. Upečieme na bravčovej masti a podávame s chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies