Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. nov. 2019Leopold
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
14.05.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Krupicové guľky plnené údeným mäsom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.05.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Krupicové guľky plnené údeným mäsom



BRATISLAVA - Krupica vzniká procesom mletia obila, kde sa najskôr melú hrubšie časti, ktoré sú zbavené šupiek.


Suroviny pre 4 osoby:

200 g údeného mäsa, 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 300 g hrubej múky, 300 g krupice, 1 vajíčko, 3 PL masti, soľ, kyslá kapusta, rasca, 1 PL hladkej múky, 2 cibule,

 

Príprava receptu:

1. Uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, krupicu, vajíčko, trošku soli a vypracujeme cesto.

 

 

2. Medzi tým ako ho musíme nechať odpočívať, pripravíme kapustu. Tú dáme do hrnca spolu s rascou, zalejeme vodou a udusíme do mäkka.

 

 

3. Potom z masti a hladkej múky pripravíme zápražku, ktorú pridáme ku kapuste, necháme prejsť varom a odstavíme. Ak je príliš kyslá dochutíme cukrom.

 

 

4. Údené mäso pokrájame na maličké kocky. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Tie rukou roztlačíme na placky, do stredu dáme mäso a vytvarujeme guličky, ktoré varíme v slanej vode asi 10 minút.