BRATISLAVA - Pre všetkých tých, ktorí polentu nepoznajú, ale radi skúšajú nové je tu recept na polentu.
Suroviny pre 4 osoby:
200 g kukuričnej krupice, 750 ml vody, soľ, 5 párkov, 200 g tvrdého syru na strúhanie + 100 g parmezánu, 1 PL masla, 1 konzerva pasírovaných paradajok, 3 strúčiky cesnaku, olej, mleté čierne korenie,
Príprava receptu:
1. Do vriacej slanej vody vysypeme krupicu a za stáleho miešania je varíme do zhustnutia.
2. Zapekaciu misy potrieme olejom, preložíme krupicu a roztlačíme ju na dno, ale aj po bokoch misy. Uložíme nakrájané párky a nastrúhaný syr. Paradajky zmiešame s nakrájaným cesnakom a pridáme trošku soli a korenia. Vylejeme na pripravenú polentu.
3. Posypeme nastrúhaným parmezánom a upečieme.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies