FOTO Recept: Králik v nedeľu

NETKY.SK • 21 Jún 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Králik v nedeľu

BRTISLAVA - Králik patrí medzi pomerne málo používané mäso. Na dedinách, kde zajace starší ľudia ešte stále chovajú, to však nemusí platiť. Králičie mäso je pritom taktiež veľmi zdravé, ľahko stráviteľné, má nízky obsah cholesterolu a tuku (okolo 5 %).

slovakia

left justify in out

 

Polievka.

Suroviny:

2 stehná zo zajaca, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, ½ zeleru, soľ, celé čierne korenie, petržlenová vňať, vegeta, rezance,

 

Príprava:

1. Mäso dáme do vody, pridáme soľ, celé korenie a dáme variť. Medzi tým si očistíme zeleninu, vložíme k mäsu a všetko dovaríme do mäkka.

 

img

 

2. Varíme na slabom ohni do mäkka, počas varenia zbierame nečistoty sitkom.

 

img

 

3. Zeleninu a mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Dochutíme soľou a vegetou.

 

img

 

img

 

Podávame s rezancami, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

img

 

Vyprážaný králik.

Suroviny pre 4 osoby:

1 mladý králik, soľ, hladká múka, 3 vajíčka, 1 dcl mlieka, strúhanka,

 

Príprava:

1. Králika nakrájame na porcie, umyjeme, osušíme, osolíme.

 

img

 

2. Obaľujeme v troj obale a vyprážame na miernom oleji do zlata.

 

img

 

img

 

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies