BRATISLAVA - Králika nezoženiete všade a nie každému aj chutí. Mäso je veľmi diétne, chutné, zdravé a jemné. Pri kombinácii s vínom dostanete jedlo lahodnej chuti.
Suroviny pre 4 osoby:
1 domáci králik, 1 dcl bieleho vína, 0,5 dcl oleja, 1 dcl vody, 1 cibuľu, 3 bobkové listy, nové korenie, 250 g syru na strúhanie, 1 šľahačková smotana,
Príprava:
1. Králika nakrájame na porcie, nasolíme a uložíme do pekáča. Na vrch položíme bobkové listy a nové korenie. Zalejeme vínom, vodou a necháme odstáť.
2. Cibuľu orestujeme na oleji a vylejeme na králika. Prikryjeme a upečieme do mäkka.
3. Potom polejeme smotanou, posypeme strúhaným syrom a odokryté zapečieme.
Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies