BRATISLAVA – Aby ste ochutnali toto jedlo nemusíte cestovať do Bulharska. Pripravíte si ho kľudne aj vo vašej kuchyni.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového mletého mäsa, 2 rožky, 3 uvarené zemiaky v šupke, 2 vajíčka, 3 cibule, 7-8 paradajok, 200 g syru na strúhanie, strúhanku, soľ, mleté korenie, mletú rascu, petržlenovú vňať, olej, 2 dcl bieleho vína,
Príprava receptu:
1. Rožky namočíme do mlieka a dobre vyžmýkame. Do misky dáme mleté mäso, nastrúhané zemiaky, soľ, korenie, rožky, vajíčko, mletú rascu, nastrúhaný syr. Podľa potreby strúhanku. Dobre premiešame a vytvarujeme valčeky.
2. Tie obalíme v nasekanej petržlenovej vňate. Opečieme na oleji a preložíme na pekáč. Na valčeky poukladáme na kolieska nakrájané paradajky a cibuľu. Podlejeme vínom a zapečieme.
3. Podávame s varenými zemiakmi, alebo bielym chlebom.
Čas prípravy: 100 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies