BRATISLAVA – Nakoľko karfiol nevymizol z našich jedálnych lístkov a ponúka mnoho vitamínov, určite z neho varte aj vy.
Suroviny pre 4 osoby:
1 väčší karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl smotany na varenie
Príprava receptu:
1. Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
2. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime smotanou.
3. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s krutónmi.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies