BRATISLAVA - Milovníci kvasenej kapusty si zimné obdobie bez tejto pochúťky ani len nevedia predstaviť. Má všestranné využitie – od prílohy k mäsu, cez ingredienciu do segedínskeho guláša až po kapustové koláče.
Suroviny:
400 g polohrubej múky, 1,5 dcl mlieka, 30 g droždia, 60 ml oleja, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 2 vajcia
Plnka: 0,5 kg kyslej kapusty, 2 cibule, 8 PL oleja, 4 PL kryštálového cukru, soľ,
Príprava receptu:
1. Z cukru, druždia, trošku soli a polky vlažného mlieka si pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí nalejeme do preosiatej múky.
2. Pridáme zvyšné mlieko, vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
3. Medzi tým si speníme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, osladíme a udusíme do mäkka.
4. Cesto rozdelíme na 18 častí. Každú časť rukami roztiahneme na placku, dáme vychladnutú kapustovú plnku a zabalíme ako buchtu.
5. Uložíme na vymastený plech a upečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies