FOTO Recept: Kapustníky

NETKY.SK • 21 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Kapustníky

BRATISLAVA - Milovníci kvasenej kapusty si zimné obdobie bez tejto pochúťky ani len nevedia predstaviť. Má všestranné využitie – od prílohy k mäsu, cez ingredienciu do segedínskeho guláša až po kapustové koláče.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

400 g polohrubej múky, 1,5 dcl mlieka, 30 g droždia, 60 ml oleja, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 2 vajcia

Plnka: 0,5 kg kyslej kapusty, 2 cibule, 8 PL oleja, 4 PL kryštálového cukru, soľ,

 

Príprava receptu:

1. Z cukru, druždia, trošku soli a polky vlažného mlieka si pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí nalejeme do preosiatej múky.

obrazok

2. Pridáme zvyšné mlieko, vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.

obrazok

3. Medzi tým si speníme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, osladíme a udusíme do mäkka.

obrazok

4. Cesto rozdelíme na 18 častí. Každú časť rukami roztiahneme na placku, dáme vychladnutú kapustovú plnku a zabalíme ako buchtu.

obrazok

5. Uložíme na vymastený plech a upečieme.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies