BRATISLAVA - Kapor je charakteristický pre naše rieky a rybníky a zároveň aj najviac používanou rybou v našej kuchyni. Tu je jeden recept na jeho prípravu.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kapor, soľ, 2 cibule, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, maslo, 1 lyžica mletej rasce, citrónová šťava, mäsový vývar
Príprava:
1. Očisteného a vyčisteného kapra pokrájame na porcie. Osolíme a do každej podkovičky urobíme hlbšie zárezy.
2. Cibuľu nastrúhame a zmiešame s petržlenovou vňaťou a maslom. Zárezy naplníme touto zmesou. Kapra posypeme rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Uložíme do pekáča, podlejeme vývarom a upečieme do mäkka.
Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.