FOTO Recept: Kapor na masle

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Kapor na masle

BRATISLAVA - Kapor je charakteristický pre naše rieky a rybníky a zároveň aj najviac používanou rybou v našej kuchyni. Tu je jeden recept na jeho prípravu.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 kapor, soľ, 2 cibule, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate,  maslo, 1 lyžica mletej rasce, citrónová šťava, mäsový vývar

 

Príprava:

1. Očisteného a vyčisteného kapra pokrájame na porcie. Osolíme a do každej podkovičky urobíme hlbšie zárezy.

 

img

 

2.  Cibuľu nastrúhame a zmiešame s petržlenovou vňaťou a maslom. Zárezy naplníme touto zmesou. Kapra posypeme rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Uložíme do pekáča, podlejeme vývarom a upečieme do mäkka. 

 

img

 

Podávame so zemiakovou kašou. 

 

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona