FOTO Recept: Kalerábová polievka a čevapčiči

NETKY.SK • 23 Február 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Kalerábová polievka a čevapčiči

BRATISLAVA – Nezabúdajte na správnu životosprávu detí. Návyky vštepené v detstve pôjdu s nimi ruka v ruke po celý život.

slovakia

left justify in out

Kalerábová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

3 kaleráby, soľ, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, maslo na zápražku, mleté čierne korenie, 1 smotanu na varenie, 1 žĺtok, petržlenovú vňať,

 

Príprava:

1. Kaleráby pokrájame na kocky a opražíme na oleji. 

 

img

 

2. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. 

 

img

 

3. Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do polievky. 

 

img

 

4. Nakoniec prilejeme smotanu, rozšľahaný žĺtok a necháme prejsť varom. 

 

img

Podávame zdobené petržlenovou vňaťou a krutónmi.

 

 

img

 

Čevapčiči na plechu.

Suroviny pre 4 osoby:

600 g mletého mäsa, 1 mrkvu, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, 2 rožky,

 

Príprava:

1. Rožky namočíme do teplej vody, vyžmýkame ich, pridáme mäso, vajíčko, soľ, korenie, sladkú papriku, nastrúhanú mrkvu a spolu dôkladne premiešame. 

 

img

 

img

 

2. Vytvarujeme valčeky, tie uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre. 

 

img

 

Podávame s varenými zemiakmi, horčicou a nakrájanou cibuľou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies