BRATISLAVA - – Pečená kačka, kapusta a lokše. Starý tradičný recept. My vám ale ponúkame niečo nové. Vyskúšajte!
Suroviny pre 4 osoby:
4 kačacie prsia, soľ, mleté čierne korenie, olej
Omáčka: 4 PL medu, 1/2 dcl bieleho vína, 2 pomaranče, 1 jablko, 2 hrušky, 300 g hrozna, 5 ks klinčekov, ½ dcl ginu, soľ
Príprava:
1. Kačacie prsia zbavíme kože, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Preložíme do pekáča aj s výpekom a asi 10 minút ešte pečieme.
2. Medzi tým si pripravíme omáčku. Med dáme do hrnca skaramelizovať, pridáme nakrájané ovocie, klinčeky (kto má rád môže pridať kúsok zázvoru), gin a nakoniec víno. Necháme spolu povariť, aby sa odparili tekutiny. Omáčku nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti osolíme.
Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies