BRATISLAVA – Celé sviatky ste vypekali a vyvárali, dnes už ozaj nemáte chuť stáť celé dopoludnie v kuchyni. Preto Vám prinášame jednoduché a rýchle recepty na nedeľný obed.
Špargľová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,
Príprava receptu:
1. Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode.
2. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém.
3. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme.
4. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.
Mäso s kyslou kapustou.
Suroviny pre 4 osoby:
600g kyslej kapusty, 600 g mletého mäsa, 4-5 väčších zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, olej, smotana na varenie,
Príprava receptu:
1. Na oleji orestujeme osolené a okorenené mleté mäso.
2. Na dno zapekacej misy ktorú sme potreli olejom uložíme kapustu, potom orestované mäso a nakoniec očistené zemiaky nakrájané na kolieska. Osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou a upečieme.
3. Podávame s chlebom.
Prajeme dobrú chuť.