Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
9. júl. 2020Lujza
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
02.12.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Jaterničky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
02.12.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Jaterničky



BRATISLAVA – Ak sa povie slovo zabíjačka, určite si predstavíte jaternice. Dajú sa pripraviť aj doma, v panelákovej kuchyni. Vyskúšajte.


Suroviny:

Pečeň, pľúca, ľadviny, srdce, tučnejší orez- všetko spolu asi 4 kg, 0,5 kg koží,  2 kg uvarenej ryže, 750 g cibule, 1 hlavička cesnaku, soľ, mleté korenie, majorán, rasca, masť,

 

Príprava:

1. Všetky vnútornosti aj kože uvaríme do mäkka a zomelieme. 

 

 

2. Pridáme uvarenú ryžu, prelisovaný cesnak, cibuľu opraženú na masti, koreniny podľa chuti a dobre premiešame. Plníme do bravčových čriev, konce upevníme špáradlami. 

 

 

V zabíjačkovom ovare varíme 10 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť. 

 

 

Potom už len stačí upiecť.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok