BRATISLAVA – Ak sa povie slovo zabíjačka, určite si predstavíte jaternice. Dajú sa pripraviť aj doma, v panelákovej kuchyni. Vyskúšajte.
Suroviny:
Pečeň, pľúca, ľadviny, srdce, tučnejší orez- všetko spolu asi 4 kg, 0,5 kg koží, 2 kg uvarenej ryže, 750 g cibule, 1 hlavička cesnaku, soľ, mleté korenie, majorán, rasca, masť,
Príprava:
1. Všetky vnútornosti aj kože uvaríme do mäkka a zomelieme.

2. Pridáme uvarenú ryžu, prelisovaný cesnak, cibuľu opraženú na masti, koreniny podľa chuti a dobre premiešame. Plníme do bravčových čriev, konce upevníme špáradlami.

V zabíjačkovom ovare varíme 10 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť.

Potom už len stačí upiecť.

Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk