FOTO Recept: Jaterničky

NETKY.SK • 2 December 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Jaterničky

BRATISLAVA – Ak sa povie slovo zabíjačka, určite si predstavíte jaternice. Dajú sa pripraviť aj doma, v panelákovej kuchyni. Vyskúšajte.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

Pečeň, pľúca, ľadviny, srdce, tučnejší orez- všetko spolu asi 4 kg, 0,5 kg koží,  2 kg uvarenej ryže, 750 g cibule, 1 hlavička cesnaku, soľ, mleté korenie, majorán, rasca, masť,

 

Príprava:

1. Všetky vnútornosti aj kože uvaríme do mäkka a zomelieme. 

 

img

 

2. Pridáme uvarenú ryžu, prelisovaný cesnak, cibuľu opraženú na masti, koreniny podľa chuti a dobre premiešame. Plníme do bravčových čriev, konce upevníme špáradlami. 

 

img

 

V zabíjačkovom ovare varíme 10 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť. 

 

img

 

Potom už len stačí upiecť.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies