FOTO Recept: Jaternice

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Jaternice

BRATISLAVA - Jaternice sú samostatnou kategóriou zabíjačkových produktov, ktoré sa v rozmanitých podobách vyskytujú po celom Slovensku a líšia sa svojím zložením, tvarom i menami.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

4 kg bravčového laloku a bôčika, 1 ks bravčových pľúc, 75 dkg bravčovej pečene, 20 ks žemlí, soľ, cesnak, korenie, majorán, bravčové črevá,

 

Príprava receptu:

1. Mäso voľne varíme, nie celkom domäkka. Pľúca zas varíme tak, aby boli dosť mäkké.

obrazok

2. Žemle nakrájame na drobné kocky, zostatok pomelieme, dobre premiešame a ochutíme soľou, cesnakom, mletým korením a majoránom.

obrazok

3. Ochutíme koreninami a dobre premiešame. Dbáme na to, aby vynikala chuť soli a korenín.

obrazok

4. Zmes naplníme do krájaných tenkých bravčových čriev, na jednom konci uzavretých drievkom, s hmotnosťou asi 150 g.

obrazok

5. Druhý koniec uzavrieme drievkom a vkladáme do vriacej vody, opatrne zamiešame a dávame pozor, aby voda už viac nevrela – radšej občas dolievame studenú vodu, aby jaternice nepopraskali. Vo vode ich necháme asi 15 – 20 minút.

obrazok

6. Ak sú dostatočne uvarené, musia črevá na jaterniciach hneď po vybratí obschnúť. Varené jaternice opláchneme v studenej vode a rozložíme, aby vychladli.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies