BRATISLAVA – Tak týmito jedlami uspokojíte chuťové bunky aj tým najnáročnejším jedákom.
Kačacia polievka
Suroviny:
1 balík kačacích drobkov, 4 mrkvy, 3 petržleny, 1 pór, ½ zeleru, 1 kaleráb, 1 cibuľu, celé korenie, soľ, vegetu
Príprava:
Varíme ako klasický vývar. Umyjeme drobky, dáme do hrnca, pridáme soľ, korenie, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pozbierame šuminy, pridáme očistenú zeleninu a na miernom ohni varíme 3 hodiny. Polievku scedíme, vložíme do nej drobky a nakrájanú zeleninu. Dochutíme vegetou. Podávame s rezancami.
Pečená hus
Suroviny:
1 hus, soľ, mlieko,
Príprava:
1. Hus umyjeme, očistíme a dobre z vonku a vnútra nasolíme. Dáme do pekáča a necháme v noci odstáť. Kožu potrieme mliekom, podlejeme troškou vody a pečieme zakryté asi hodinu.
2. Odokryjeme a ďalej pečieme. Priebežne odoberáme vypečenú masť. Dopečieme do chrumkava.
Podávame s kapustou a knedľou, alebo domácimi lokšami.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies