BRATISLAVA – Vďačná sýta polievka, ktorú varili ešte naše babičky. Je nie len hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.
Suroviny pre 4 osoby:
1 zmes na hŕstku (0,5kg), 3-4 zemiaky, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1 cibuľu, 1 bujón, soľ, vegetu, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky,
Príprava receptu:
1. Zmes na hrśtku na noc namočíme do studenej vody. Zlejeme, zalejeme vodou, pridáme bujón, soľ, korenie a uvaríme takmer do mäkka.
2. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a na hrubo nastrúhanú zeleninu. Dovaríme do mäkka. Z oleja, cibule, múky a papriky pripravíme zápražku, nalejeme do polievky, prevaríme, dochutíme a odstavíme. Podávame s chlebom.
3. Ak ju chcete mať ešte sýtejšiu, pred dovarením pridajte klobásu.
Čas prípravy: 2 hodiny
Prajeme dobrú chuť.