BRATISLAVA - Väčšina z vás robí bublaninu s čerešňami, alebo jahodami. Určite nič nepokazíte, ak použijete hrozno, ktorého je v tomto období nadostač.
Suroviny:
250g masla, 200 g práškového cukru, 6 vajíčok, 2 vanilkové cukry, 300 g polohrubej múky, 1 prášok so pečiva, 1 PL hrubej múky, hrozno (500-600g)
Príprava:
1. Maslo, žĺtky, vanilkový a práškový cukor vymiešame. Pridáme múku, prášok do pečiva a z bielkov ušľahaný sneh.
2. Plech vymastíme, pomúčime múkou a preložíme cesto.
3. Umyté hrozno osušíme, obalíme v hrubej múke a rozložíme na cesto. Upečieme.
Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies