Bratislava – Ani nedeľa nebude výnimkou a preto budeme pripravovať obed, kde použijeme hríby.
Mliečna hríbová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
2 hrste sušených hríbov, 4 zemiaky, soľ, 3 ks celého čierneho korenia, 2 bobkové listy, 2 PL masla, 1 PL hladkej múky, 1 šľahačková smotana,
Príprava receptu:
1. Hríby na chvíľu namočíme do vlažnej vody.
2. Medzi tým si očistíme zemiaky, pokrájame na kocky a dáme variť do slanej vody. Hríby zlejeme a nasypeme ich k zemiakom. Pridáme celé korenie, bobkový list a uvaríme do mäkka. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú nalejeme do polievky.
3. Pridáme smotanu, necháme prejsť varom, dochutíme a odstavíme.
Šampiňóny v pivnom cestíčku.
Suroviny pre 4 osoby:
20 ks väčších šampiňónov, hladká múka, 3 vajíčka, svetlé pivo, soľ, olej,
Príprava receptu:
1. Z hladkej múky, vajec, piva a soli si vymiešame hladké a husté cestíčko.
2. Šampiňóny očistíme, obaľujeme v pripravenom cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji.
3. Podávame s hranolčekmi, tatárskou omáčkou, alebo dresingom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies