Béla
Bugár

Zuzana
Čapútová

Eduard
Chmelár

Štefan
Harabin

Marian
Kotleba

Milan
Krajniak

František
Mikloško

Rober
Mistrík

Róber
Švec

Bohumila
Tauchmannová

Juraj
Zábojník

Maroš
Šefčovič

Ivan
Zuzula

Jozef
Menyhárt

Martin
Daňo
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
22. feb. 2019Etela
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
04.10.2015 09:00 Relax
FOTO Recept: Hríbová nedeľa
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.10.2015 09:00 Relax

FOTO Recept: Hríbová nedeľa



Bratislava – Ani nedeľa nebude výnimkou a preto budeme pripravovať obed, kde použijeme hríby.


Mliečna hríbová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

2 hrste sušených hríbov, 4 zemiaky, soľ, 3 ks celého čierneho korenia, 2 bobkové listy, 2 PL masla, 1 PL hladkej múky, 1 šľahačková smotana,

 

Príprava receptu:

1. Hríby na chvíľu namočíme do vlažnej vody.

2.  Medzi tým si očistíme zemiaky, pokrájame na kocky a dáme variť do slanej vody. Hríby zlejeme a nasypeme ich k zemiakom. Pridáme celé korenie, bobkový list a uvaríme do mäkka. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú nalejeme do polievky.

3. Pridáme smotanu, necháme prejsť varom, dochutíme a odstavíme.

Šampiňóny v pivnom cestíčku.

Suroviny pre 4 osoby:

20 ks väčších šampiňónov, hladká múka, 3 vajíčka, svetlé pivo, soľ, olej,

 

Príprava receptu:

1. Z hladkej múky, vajec, piva a soli si vymiešame hladké a husté cestíčko.

2.  Šampiňóny očistíme, obaľujeme v pripravenom cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji.