BRATISLAVA - Hrachová kaša zasýti a okrem toho je veľmi chutná. Jej príprava je nie len nenáročná ale aj lacná.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balenie suchého poleného hrachu, soľ, mleté korenie, 2 cibule, smotana, olej,
Príprava receptu:
1. Hrach prepláchneme, zalejeme vodou a varíme asi 1 hodinu. Výhoda poleného hrachu je, že sa nemusí vopred namáčať. Pred dovarením osolíme, necháme chvíľu povariť a zlejeme. Vodu si odložíme na rozriedenie kaše.
2. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a usmažíme na oleji. Hrach rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a podľa potreby vodu.
3. Stačí už len dochutiť osmaženou cibuľkou, soľou a korením. Podávame s opečenou klobásou, uhorkou a chlebom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies