BRATISLAVA - Príprava toho jedla je veľmi jednoduchá, ale výsledok stojí za to. Všetko v jednom hrnci a vy nemusíte stáť dlhé hodiny pri sporáku.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľu, 1 malý pohár leča, mletú sladkú paprika, 100 g údenej slaninky, 2 feferónky, 1 PL lyžica rajčiakového pretlaku, 1 dcl smotany
Príprava:
1. Umytú sviečkovicu nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji.
2. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, znova opražíme, potom pridáme lečo, mletú papriku, na malé kocky pokrájanú slaninu, pokrájané feferónky a rajčiakový pretlak. Prikryté udusíme do mäkka.
Podávame so zemiakovými hranolkami, jednotlivé porcie mäsa prelejeme smotanou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies