BRATISLAVA - Hovädzie mäso sa dostáva na stôl v mnohých rôznych úpravách, preto ho vyskúšajte pripraviť ako mleté s fazuľou.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hovädzieho mletého mäsa, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 ČL soli, mletého korenia, chilli korenia, 1 dcl červeného vína, 1 bujón, 1 konzerva fazule v lanom náleve, 1 konzerva krájaných paradajok, masť,
Príprava:
1. Na masti orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme pomleté mäso a chvíľu opekáme.
2. Zaprášime múkou, pridáme koreniny, bujón, podlejeme vínom a dusíme asi 40 minút.
3. Nakoniec pridáme paradajky a fazuľu bez nálevu. Podľa chuti pridáme soľ.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies