FOTO Recept: Hovädzie carbonnade

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Hovädzie carbonnade

BRATISLAVA - Carbonnade znamená v preklade pripravený na drevenom uhlí ale pokojne si toto výborné jedlo môžete pripraviť aj doma v rúre.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

30 g masla, 1 kg hovädzieho mäsa, 4 cibule, hlavička cesnaku, 1 ČL cukru, 1 ČL hladkej múky, 0,5 l čierneho piva, 2 bobkové listy, 4 vetvičky čerstvého tymianu, soľ,

 

Príprava receptu:

1. Mäso pokrájané na menšie kúsky opekáme na rozpálenom oleji. Keď sa zatiahne preložíme ho do misky.

obrazok

2. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a trošku masla. Dusíme asi 10 minút. Pridáme cesnak a soľ a stiahneme na minimálnu teplotu a dusíme ešte ďalších 5 minút. Potom preložíme do druhej misky.

obrazok

3. Šťavu, ktoré nám pustilo mäsko v miske nalejeme späť na panvicu a pridáme múku. Po chvíli prilejeme pivo. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Chvíľu povaríme.

obrazok

4.Vo vymastenom pekáči zmiešame mäso, cibuľu a pridáme tymián s bobkovým listom.

obrazok

5. Pečieme kým mäso nezmäkne. Podávame s čerstvou bagetkou.

obrazok
 

Čas prípravy: 120 minút


Prajeme dobrú chuť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies