FOTO Recept: Hovädzí tokáň

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Hovädzí tokáň

BRATISLAVA - Tokáň je starší príbuzný gulášu. Pochádza zo Sedmohradska ešte z doby pred tureckou nadvládou. Varí sa bez papriky, s čiernym korením, kombinuje sa niekedy so slaninou, s hubami, s paradajkami alebo s klobásou. My sme zvolili ten najjednoduchší recept s paradajkovým pretlakom a hráškom.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

400 g predného hovädzieho mäsa, 3 PL oleja, 1 väčšiu cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 1 tlčený klinček, strúhaný muškátový oriešok, škorica, 100 g rajčiakového pretlaku, 100 g sterilizovaného hrášku, 100 ml bieleho vína, mäsový vývar

 

 

Príprava:

1. Mäso pokrájame na hrubšie rezance a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a mleté čierne korenie. Opečieme, primiešame prelisovaný cesnak, tlčený klinček, strúhaný muškátový oriešok a prikryté dusíme. Podľa potreby podlievame. 

 

img

 

2.Neskôr pridáme troška mletej škorice, rajčiakový pretlak a sterilizovaný hrášok, podlejeme bielym vínom, mäsovým vývarom a udusíme.

 

img

 

img

 

Podávame s haluškami.

 

img

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies