BRATISLAVA – Kedysi nezaujímavá huba, dnes v popredí s mnohorakým využitím. Vyprážaná, dusená, varená, v šalátoch, polievkach...
Suroviny pre 4 osoby:
800 g hlivy, 20 cibule, 1 konzervu paradajkového pretlaku, 2 PL oleja, 1 dcl suchého červeného vína, soľ, cukor, oregano, mleté čierne korenie, citrónovú kôru,
Príprava receptu:
1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájanú hlivu, soľ, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
2. Potom pridáme pretlak, cukor, oregano, citrónovú kôru a víno. Necháme ešte chvíľku podusiť.
3. Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies