FOTO Recept: Hliva na víne

NETKY.SK • 28 September 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Hliva na víne

BRATISLAVA – Kedysi nezaujímavá huba, dnes v popredí s mnohorakým využitím. Vyprážaná, dusená, varená, v šalátoch, polievkach...

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

800 g hlivy, 20 cibule, 1 konzervu paradajkového pretlaku, 2 PL oleja, 1 dcl suchého červeného vína, soľ, cukor, oregano, mleté čierne korenie, citrónovú kôru,

 

Príprava receptu:

1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájanú hlivu, soľ, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.

obrazok

2. Potom pridáme pretlak, cukor, oregano, citrónovú kôru a víno. Necháme ešte chvíľku podusiť.

obrazok

3. Podávame s varenými zemiakmi.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies