BRATISLAVA - Halloween je to sviatok oslavovaný 31.októbra, najmä v USA, Kanade, Írsku, Portoriku, Austrálii a v Spojenom kráľovstve. Je to vlastne pohanský sviatok, ukončenie pohanského roka. Typickými znakmi halloweenu sú vyrezávané tekvice, čierne mačky, metly, príšery, dominantná farby je čierna, žltá a oranžová. Deti sa obliekajú do strašidelných kostýmov a chodia od domu k domu a „koledujú“ o sladkosti. Názov vznikol skrátením anglického „All-Hallows-eve“, čo v preklade znamená v predvečer Všetkých svätých. Dnes a zajtra si preto dáme recepty z tekvice.
Suroviny pre 4 osoby:
1 tekvicu Hokkaidó, 1 cibuľu, 1 PL vegety, 1 ČL soli, balzamikový ocot, 1 strúčik cesnaku, smotanu na varenie,
Príprava:
1. Tekvicu umyjeme, odrežeme stopku a spolu aj so šupkou pokrájame na kocky.
2. Na rozpálený olej dáme na hrubo nakrájanú cibuľu, speníme, pridáme tekvicu, cesnak, soľ, vegetu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
3. Rozmixujeme, prilejeme smotanu a prevaríme.
4. Podávame s krutónmi a pokvapkanú balzamikovým octom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies