BRATISLAVA – Veľmi chutná paštéta, ktorú môžete podávať aj ako predjedlo pri rôznych oslavách.
Suroviny:
150 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 4 vajíčka, 350 g bravčovej pečene, 200 ml smotany na šľahanie, 2 dcl masti, 150 g slaniny, soľ, mleté čierne korenie, ½ dcl koňaku,
Príprava:
1. Odblanenú, očistenú pečeň a gaštany zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme smotanu, vajka, masť, soľ a korenie.
2. Formu na srnčí chrbát vystelieme slaninou a nalejeme pripravenú zmes. Pečieme vo vodnom kúpeli asi 90-100 minút pri teplote 100°C.
Môžeme podávať teplé aj studené s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies