FOTO Recept: Gaštanovo pečeňová paštéta

NETKY.SK • 23 September 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Gaštanovo pečeňová paštéta

BRATISLAVA – Veľmi chutná paštéta, ktorú môžete podávať aj ako predjedlo pri rôznych oslavách.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

 

150 g uvarených a ošúpaných gaštanov, 4 vajíčka, 350 g bravčovej pečene, 200 ml smotany na šľahanie, 2 dcl masti, 150 g slaniny, soľ, mleté čierne korenie, ½ dcl koňaku,

 

Príprava:

 

1. Odblanenú, očistenú pečeň a gaštany zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme smotanu, vajka, masť, soľ a korenie. 

 

img

 

img

 

2. Formu na srnčí chrbát vystelieme slaninou a nalejeme pripravenú zmes. Pečieme vo vodnom kúpeli asi 90-100 minút pri teplote 100°C. 

 

img

 

img

 

Môžeme podávať teplé aj studené s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies