BRATISLAVA – Nie vždy musí byť rizoto s mäsom. Tento recept je so zeleninou a gaštanmi.
Suroviny pre 4 osoby:
300 g ryže, 200 g gaštanov, 2 mrkvy, 1 petržlen, hrášok, kukurica, 1 cibuľa, 2 PL masti, soľ, korenie, parmezán, 1 dcl bieleho vína,
Príprava:
1. Gaštany uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Spolu s nakrájanou cibuľou a zeleninou restujeme na oleji.
2. Potom pridáme opláchnutú ryžu, podlievame vodou alebo vývarom a uvaríme do mäkka. Posledný krát podlejeme vínom. Dochutíme soľou a korením.
Pridáme nastrúhaný parmezán, dobre premiešame aby sa ryža spojila a môžeme podávať.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.