BRATISLAVA - Výborné jedlo. Ľahká príprava a vynikajúci celkový dojem. Tak sa dá popísať jedlo, ktoré dokáže pripraviť aj úplný začiatočník, pretože nie je potrebné príliš prísne dodržiavať recept a vždy to bude chutné.
Suroviny pre 4 osoby:
15 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke, 2 klobásy, 4 vajcia uvarené natvrdo, mleté čierne korenie, soľ, olej, cibuľu, maslo,
Zálievka: 200 ml mlieka, 4 vajcia, 1 ČL vegety
Príprava receptu:
1. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme.
2. Pekáč si potrime olejom, polovicu zemiakov nakrájame a uložíme. Na ne navrstvíme nakrájanú klobásu, potom vajíčka, cibuľu a napokon ukončíme znovu nakrájanými zemiakmi. Z mlieka, vajíčok a vegety si pripravíme zálievku, ktorú nalejeme na zemiaky. Uložíme kúsky masla a upečieme vo vyhriatej rúre.
3. Podávame s kyslou uhorkou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies