FOTO Recept: Francúzske zemiaky

NETKY.SK • 17 August 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Francúzske zemiaky

BRATISLAVA - Výborné jedlo. Ľahká príprava a vynikajúci celkový dojem. Tak sa dá popísať jedlo, ktoré dokáže pripraviť aj úplný začiatočník, pretože nie je potrebné príliš prísne dodržiavať recept a vždy to bude chutné.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

15 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke, 2 klobásy, 4 vajcia uvarené natvrdo, mleté čierne korenie, soľ, olej, cibuľu, maslo,
Zálievka: 200 ml mlieka, 4 vajcia, 1 ČL vegety

 

Príprava receptu:

1. Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme.

obrazok

2.  Pekáč si potrime olejom, polovicu zemiakov nakrájame a uložíme. Na ne navrstvíme nakrájanú klobásu, potom vajíčka, cibuľu a napokon ukončíme znovu nakrájanými zemiakmi. Z mlieka, vajíčok a vegety si pripravíme zálievku, ktorú nalejeme na zemiaky. Uložíme kúsky masla a upečieme vo vyhriatej rúre.

obrazok

3. Podávame s kyslou uhorkou.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies