BRATISLAVA – Tradičné francúzske jedlo. Omeleta je jedlo pripravené z rozšľahaných vajec s rôznymi plnkami.
Suroviny pre 4 osoby:
8 vajec, 1 cibuľu, 1 pór, 200 g šampiňónov, čerstvú petržlenovú vňať, soľ, olej,
Príprava:
1. Cibuľu očistíme, nakrájame a orestujeme na oleji.
2. Pridáme očistený, nakrájaný pór a šampiňóny. Posolíme, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka.
3. Potom jednu štvrtinu zmesi preložíme na druhú panvicu, zalejeme dvomi rozšľahaným vajíčkami, posolíme, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a upečieme. Takto upečieme ďalšie 3 omelety.
Podávame s varenými zemiakmi.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies