FOTO Recept: Francúzske omelety

NETKY.SK • 18 November 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Francúzske omelety

BRATISLAVA – Tradičné francúzske jedlo. Omeleta je jedlo pripravené z rozšľahaných vajec s rôznymi plnkami.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

8 vajec, 1 cibuľu, 1 pór, 200 g šampiňónov, čerstvú petržlenovú vňať, soľ, olej,

 

Príprava:

1. Cibuľu očistíme, nakrájame a orestujeme na oleji. 

 

img

 

2. Pridáme očistený, nakrájaný pór a šampiňóny. Posolíme, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. 

 

img

 

3. Potom jednu štvrtinu zmesi preložíme na druhú panvicu, zalejeme dvomi rozšľahaným vajíčkami, posolíme, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a upečieme. Takto upečieme ďalšie 3 omelety. 

 

img

 

img

 

Podávame s varenými zemiakmi.

 

img

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies