BRATISLAVA - Fazuľa je bohatá na minerálne látky, fosfor, horčík, draslík, železo, mangán, zinok, obsahuje vitamín A a C. Spôsob prípravy luskovín je rozmanitý, preto vyskúšajte tento guláš.
Suroviny pre 4 osoby:
1/2 kg fazule, 3 ks cibule, 1/2 kg údeného mäsa (rebrá, klobása...), 5 zemiakov, 1 malý pohár leča, sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie, masť
Príprava receptu:
1. Na masti opražíme cibuľu, pridáme sladkú papriku, premiešame a pridáme mäso. Rebrá nakrájame na kúsky a klobásu na kolieska.
2. Potom pridáme predvarenú fazuľu spolu s vodou, v ktorej sa varila.
3. Keď je fazuľa už skoro mäkká, pridáme aj na malé kocky pokrájané zemiaky a lečo. Zalejeme vodou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a mletým korením.
4. Guľáš môžeme zahustiť postrúhaným zemiakom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies