BRATISLAVA - Fazuľa a ostatné strukoviny sú významným zdrojom bielkovín, majú ich najviac spomedzi všetkých rastlinných potravín. Sú tak aj vhodnou alternatívou mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
2 cibule, olivový olej, , 2 klobásy, 1 zelenú papriku, 2 strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL hladkej múky, 2 konzervy bielej fazule v paradajkovom pretlaku,
Príprava:
1. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a na pásiky nakrájanú papriku. Orestujeme, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL mletej sladkej papriky a múky.
2. Vysypeme fazuľu spolu s pretlakom a podľa potreby dolejeme vodu. Necháme uvariť a odstavíme.
Kto má rád pikantné, môže pridať chilli. Podávame s čerstvým chlebom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies