Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
10.02.2015 13:00 Relax
FOTO Recept: Fašiangové dolky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.02.2015 13:00 Relax

FOTO Recept: Fašiangové dolky



BRATISLAVA - Tradičnou pochúťkou počas fašiangov sú aj dolky. My sme pre vás pripravili recept, s ktorými môžete prekvapiť vašich blízkych a oživiť klasický fašiangový stôl.


Suroviny:

550 g hladkej múky, 140 g masla, štipka soli, 2 žĺtky, trošku citrónovej kôry, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 2 PL rumu, 3 dcl mlieka, 30 g droždia,

 

Príprava:

1. Z mlieka, droždia, cukru, štipky soli si pripravíme kvások a primiešame ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť.

 

 

2. Rozvaľkáme na 0,5 cm plát, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte kysnúť. 

 

 

 

3. Potom prstom urobíme do stredu jamku a jamkou dolu vyprážame v horúcom oleji.

 

 

 

4. Vyberieme, necháme odtiecť na papierovom obrúsku.

 

 

5. Do jamky dáme  lekvár a posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok