FOTO Recept: Fašiangové dolky

NETKY.SK • 10 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Fašiangové dolky

BRATISLAVA - Tradičnou pochúťkou počas fašiangov sú aj dolky. My sme pre vás pripravili recept, s ktorými môžete prekvapiť vašich blízkych a oživiť klasický fašiangový stôl.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

550 g hladkej múky, 140 g masla, štipka soli, 2 žĺtky, trošku citrónovej kôry, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 2 PL rumu, 3 dcl mlieka, 30 g droždia,

 

Príprava:

1. Z mlieka, droždia, cukru, štipky soli si pripravíme kvások a primiešame ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť.

 

img

 

2. Rozvaľkáme na 0,5 cm plát, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte kysnúť. 

 

img

 

img

 

3. Potom prstom urobíme do stredu jamku a jamkou dolu vyprážame v horúcom oleji.

 

img

 

img

 

4. Vyberieme, necháme odtiecť na papierovom obrúsku.

 

img

 

5. Do jamky dáme  lekvár a posypeme práškovým cukrom.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies