BRATISLAVA - Plesňové syry sú vyrobené z pasterizovaného mlieka. Do neho sa pridávajú kyslomliečne a plesňové kultúry.
Suroviny pre 4 osoby:
4 ks enciánu, 1 lístkové cesto, 1 pór, kečup, soľ, mleté čierne korenie, vajíčko, vegeta,
Príprava:
1. Lístkové cesto rozvaľkáme, prekrojíme na štyri časti. Každú časť potrieme kečupom, položíme encián a pór. Soliť a koreniť opatrne, encián je dosť slaný.
2. Urobíme batôžky, preložíme na vymastený plech. Do vajíčka pridáme trošku vegety, rozmiešame a potrieme batôžky. Upečieme v rúre.
Ako príloha stačí zeleninový šalát, jedlo je dosť sýte.
Čas prípravy:60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies