BRATISLAVA - Hovädzie mäso má síce vyššiu energetickú hodnotu ako hydina ale aj tak je to stále vhodné mäso na chudnutie. Samozrejmosťou je preferovať chudé hovädzie mäso – najlepšia je hovädzia sviečková prípadne hovädzia roštenka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 plátky hovädzieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL maizeny, olej, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku,
Príprava receptu:
1. Mäso vyklepeme, nasolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a poprášime maizenou.
2. Cibuľu speníme na oleji a mäso v tom prudko opečieme z oboch strán. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
3. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies