BRATISLAVA - Dukátové buchtičky poznajú malí i veľkí. Ak sa vám ich nechce robiť, pokojne ich kúpte hotové, stačí pripraviť krém a je to.
Suroviny pre 4 osoby:
Cesto: 500 g hladkej múky, 3 dcl mlieka, 20 g droždia, 50 g cukru, 1 vajce, štipku soli, 1 dcl oleja,
Krém: 8 dcl mlieka, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 zlatý klas,
Príprava receptu:
1. Z vlažného mlieka, droždia, cukru a soli pripravíme kvások.
2. Po vykysnutí ho pridáme k múke, nalejeme olej, rozklepneme vajíčko a vypracujeme vláčne cesto. Necháme nakysnúť.
3. Urobíme valčeky a tie krájame na malé kúsky. Ukladáme ich vedľa seba na vymastený plech, potrieme olejom a upečieme.
4. Medzi tým si uvaríme vanilkový krém. 7 dcl mlieka, cukor a vanilku dáme variť. Pridáme zlatý klas, ktorý sme rozmiešali v 1 dcl mlieka.
5. Upečené buchtičky prelejeme uvareným krémom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.