FOTO Recept: Držková polievka

NETKY.SK • 14 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Držková polievka

Bratislava - Držková polievka je tradičný druh uhorskej polievky. Má špecifickú chuť. Kvalitná držková polievka je značne hustá.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

0,5 kg hovädzie držky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, majorán, 2 PL masti, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, soľ,

 

Príprava receptu:

1. Očistené, dobre umyté a v soli vypraté držky vložíme do väčšieho množstva studenej vody a varíme pol hodiny. Potom vodu zlejeme a držky vložíme znova do hrnca so studenou vodou a varíme pol hodiny. Vodu môžeme ešte jeden krát vymeniť. Varíme 3 až 4 hodiny, aby boli mäkké. Ak si chcete urýchliť čas varenia, použite tlakový hrniec, alebo sú dostať kúpiť predvarené držky. 

obrazok

2. Z masti a múky pripravíme zápražku, ktorú popražíme s posekanou cibuľou, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou a povaríme.  Pridáme majorán, čierne korenie a rozotrený cesnak.

obrazok

3. Nalejeme do polievky, necháme zovrieť a odstavíme.

obrazok

4. Podávame so slanými rožkami alebo s chlebom.

obrazok

Čas prípravy: 4 hodiny

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona