FOTO Recept: Dolky

NETKY.SK • 3 Február 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Dolky

BRATISLAVA – Hoci chutia celý rok rovnako, prívlastok fašiangové im dodáva ten pravý šmrnc.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

550 g hladkej múky, 140 g masla, štipka soli, 2 žĺtky, trošku citrónovej kôry, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 2 PL rumu, 3 dcl mlieka, 30 g droždia,

 

Príprava receptu:

1. Z mlieka, droždia, cukru, štipky soli si pripravíme kvások a primiešame ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť.

obrazok

2. Rozvaľkáme na 0,5 cm plát, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte kysnúť.

obrazok

3. Potom prstom urobíme do stredu jamku a jamkou dolu vyprážame v horúcom oleji. Vyberieme, necháme odtiecť na papierovom obrúsku.

obrazok

4. Do jamky dáme lekvár a posypeme práškovým cukrom.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies