FOTO Recept: Divinový perkelt

NETKY.SK • 3 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Divinový  perkelt

BRATISLAVA - Mäso z diviaka sa pripravuje rovnako ako bravčové. Je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 g mäsa z diviaka, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika,  4 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 250 ml kyslej smotany, 3 ks celého nového korenia, 3 ks borievky, lístky tymianu,  vývar, hladká múka, 3 lyžičky horčice

 

Príprava:                                         

1. Nakrájané mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji. 

 

img

 

2. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme  nakrájanú cibuľu.

 

img

 

3.Posypeme mletou sladkou červenou paprikou, pridáme opečené kúsky mäsa, cesnak nakrájaný na plátky, celé nové korenie, borievku,  podlejeme horúcim vývarom a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

 

img

 

4. Udusené mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. 

 

img

 

5. V kyslej smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme do šťavy, ochutíme horčicou a povaríme.

 

img

 

Vložíme späť mäso, premiešame a ochutíme lístkami tymianu. Podávame s knedľou.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies