BRATISLAVA – Skoro zo všetkej zeleniny sa dá pripraviť chutný prívarok. Tak prečo by to nešlo z cvikly?
Suroviny pre 4 osoby:
3-4 ks cvikly, 1 cibuľu, olej, ½ l vody, 1 dcl mlieka, soľ, mleté korenie, 4-5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 1 bujón,
Príprava receptu:
1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, potom pridáme očistenú na kocky nakrájanú cviklu.
2. Pridáme soľ, korenie, bujón, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Na záver prilejeme mlieko, cesnak, necháme prejsť varom a ponorným mixérom rozmixujeme.
3. Podávame s uvareným vajíčkom a chlebom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies