BRATISLAVA - Cordon bleu (často tiež Gordon bleu, či Cordon blue alebo dokonca Gordon blue) je slávny francúzsky pokrm, jeho základom je kvalitní teľacie mäso, šunka a syr. Tento pokrm je pomenovaný po slávnom vyznamenaní najlepších francúzskych kuchárov - Cordon bleu ( po francúzsky Modrá stuha). My si ho dnes pripravíme z kuracieho mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g kuracie prsia, 200 g šunka, 200 g syr niva, 100 g brokolica, 10 g pažítka, 05 l mlieka, 2 ks vajcia, 200 g hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, limetka
Príprava receptu:
1. Kuracie prsia nakrájame, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Na takto pripravené mäso položíme syr, brokolicu, šunku a pažítku. Mäso zatvoríme ako kapsu a okraje jemne vyklepeme.
3. Obalíme v hladkej múke. Z múky, vajec , mlieka a soli pripravíme cestíčko v ktorom rezne obalíme a pomaly vyprážame z oboch strán na oleji.
4. Prekrojíme do šikma, zdobíme limetkou alebo citrónom s petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob alebo zeleninou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.