FOTO Recept: Cordon bleu z kuracinky

NETKY.SK • 2 Január 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Cordon bleu z kuracinky

BRATISLAVA - Cordon bleu (často tiež Gordon bleu, či Cordon blue alebo dokonca Gordon blue) je slávny francúzsky  pokrm, jeho základom je kvalitní teľacie mäso, šunka a syr. Tento pokrm je pomenovaný po slávnom vyznamenaní najlepších francúzskych kuchárov - Cordon bleu ( po francúzsky Modrá stuha). My si ho dnes pripravíme z kuracieho mäsa.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

600 g kuracie prsia, 200 g šunka, 200 g syr niva, 100 g brokolica, 10 g pažítka, 05 l mlieka, 2 ks vajcia, 200 g hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, limetka

 

Príprava receptu:

1. Kuracie prsia nakrájame, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.

obrazok

2. Na takto pripravené mäso položíme syr, brokolicu, šunku a pažítku. Mäso zatvoríme ako kapsu a okraje jemne vyklepeme.

obrazok

3. Obalíme v hladkej múke. Z múky, vajec , mlieka a soli pripravíme cestíčko v ktorom rezne obalíme a pomaly vyprážame z oboch strán na oleji.

obrazok

4. Prekrojíme do šikma, zdobíme limetkou alebo citrónom s petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi na rôzny spôsob alebo zeleninou.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona