BRATISLAVA – Cícer je zdravý, chutný a na prípravu nenáročný. Môžete ho použiť do šalátu, pripraviť z neho nátierky, polievky... Tak vyskúšajte fašírky.
Suroviny pre 4 osoby:
2 konzervy cíceru v konzerve, 1 cibuľu, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, čerstvá petržlenová vňať, celozrnná múka, olej,
Príprava receptu:
1. Cícer zlejeme a necháme usušiť.
2. Rozpučíme vidličkou, pridáme koreniny, petržlenovú vňať, vajíčko a múku podľa potreby, aby vznikla hmota, z ktorej sa budú dať tvarovať fašírky. Necháme asi hodinu odstáť v chlade.
3. Fašírky z oboch strán opekáme na oleji. Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Čas prípravy: 60minút
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies