BRATISLAVA - Cícer je chutná a zdravá strukovina. Dá sa z neho pripraviť polievka, nátierka, alebo príloha k mäsu. Výhodou je, že nespôsobuje nadúvanie.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balíček sušeného cíceru, 2 ks mrkvy, 3 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, 1 zeleninový bujón, petržlenová vňať,
Príprava receptu:
1. Vopred namočený cícer preložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.
2. Keď je skoro uvarený, pridáme soľ, bujón a na kolieska nakrájanú mrkvu. Dovaríme do mäkka.
3. Z oleja, hladkej múky a mletej papriky pripravíme zápražku, ktorú pridáme do polievky.
4. Necháme prevrieť a odstavíme. Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.