FOTO Recept: Chutná teľacinka

NETKY.SK • 23 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Chutná teľacinka

Bratislava - Mäso z mladých kusov hovädzieho dobytka nazývame teľacie mäso. Teľacie mäso má veľmi jemnú chuť. Je bledoružovej farby, obsahuje nízky obsah tuku, vysoký obsah vody. Je veľmi ľahko stráviteľné.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

600 g teľacieho stehna, 1 cibuľa, 200 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby), 200 ml bieleho vína, 200 ml smotany, 1 PL hladkej múky, mleté biele korenie, soľ, olej

 

Príprava receptu:

1. Umyté mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme a prudko opečieme na oleji. Opečené mäso dochutíme mletým bielym korením, chvíľu podusíme, vyberieme z panvice.

obrazok

2. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájané šampiňóny. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dusíme, kým sa tekutina neodparí, potom prilejeme víno a ešte chvíľu podusíme.

obrazok

3. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme ju do omáčky a za stáleho miešania povaríme.

obrazok

4. Keď omáčka zhustne, odstavíme ju a vložíme do nej udusené mäso.

obrazok

5. Podávame s cestovinou alebo haluškami, ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies