FOTO Recept: Chlpaté knedle

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Chlpaté knedle

BRATISLAVA – Dnešný deň si spestrite českým obedom. Názov je trochu netradičný, no o to lepší je výsledok.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

700 g zemiakov, 250-300 g hladkej múky, 1 vajíčko, 1 kg kyslej kapusty, 300 g údeného mäsa, 2 cibule, soľ,

 

Príprava:

1. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. 

 

img

 

2. Necháme odstáť, vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme múku, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto. 

 

img

 

img

 

3. Lyžicou hádžeme do slanej vriacej vody guľky, opatrne premiešame a varíme 10-12 minút.

 

img

 

img

 

Medzi tým si udusíme kyslú kapustu. Uvarené knedle zamiešame do kapusty. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané údené mäso a spolu opečieme. To tiež primiešame ku kapuste. Podávame preliate orestovanou cibuľou.

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies