FOTO Recept: Chladničkové langoše

NETKY.SK • 29 November 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Chladničkové langoše

BRATISLAVA - Langoše sú maďarské placky z kysnutého cesta. Maďarský názov láng znamená plameň. Pôvodne sa pripravovali langoše priamo nad ohňom. Dnes si to už nemôžeme dovoliť, tak pekne panvička, olej a šup na to.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

1 kg hladkej múky, 250 g kyslej smotany, 2 vajcia, 1 kocka kvasníc, 4 KL soli, 4 dcl mlieka

                                       

Príprava:

1. Všetky suroviny zmiešame dokopy.

 

img

 

2. Vzniknuté cesto vložíme do olejom vytreného mikroténového vrecúška a dáme do chladničky.

 

img

 

3. Po nakysnutí odoberáme potrebné množstvo cesta, urobíme langoše a vyprážame na oleji z oboch strán.

 

img

 

img

 

Langoše môžeme potierať olejom s roztlačeným cesnakom so soľou, kyslou smotanou s údeným syrom alebo kečupom. Sú aj výbornou prílohou k mliečnym polievkam.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies