BRATISLAVA - Langoše sú maďarské placky z kysnutého cesta. Maďarský názov láng znamená plameň. Pôvodne sa pripravovali langoše priamo nad ohňom. Dnes si to už nemôžeme dovoliť, tak pekne panvička, olej a šup na to.
Suroviny:
1 kg hladkej múky, 250 g kyslej smotany, 2 vajcia, 1 kocka kvasníc, 4 KL soli, 4 dcl mlieka
Príprava:
1. Všetky suroviny zmiešame dokopy.
2. Vzniknuté cesto vložíme do olejom vytreného mikroténového vrecúška a dáme do chladničky.
3. Po nakysnutí odoberáme potrebné množstvo cesta, urobíme langoše a vyprážame na oleji z oboch strán.
Langoše môžeme potierať olejom s roztlačeným cesnakom so soľou, kyslou smotanou s údeným syrom alebo kečupom. Sú aj výbornou prílohou k mliečnym polievkam.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies