FOTO Recept: Červená rybka

NETKY.SK • 13 Október 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Červená rybka

BRATISLAVA - Ryby sú bohatým zdrojom vitamínov rozpustných v tukoch, ktoré sú sústredené najmä v ich pečeni a tuku, ako aj mnohých minerálnych látok. Najviac je v nich zastúpený draslík, sodík a horčík, výnimočné postavenie má aj vápnik. Ten sa v rybách nachádza až v desaťnásobne väčšom množstve, ako v iných druhoch mäsa. Obsahujú tiež fosfor, ktorý je spolu s vápnikom dôležitý pre mineralizáciu kostí.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

450 g rybie filé, 6 rajčín, 1 cibuľa, 1 konzerva šampiňónov, 15 g korenia na ryby, 15 g sladkej papriky, 1/2 lyžičky bieleho mletého korenia, hladká múka, 0,1 l olivového oleja, 5 lístkov čerstvej bazalky

 

Príprava:

 

1. Rozmrazené a osušené filé obalíme v múke zmiešanej s paprikou a korením a pražíme v oleji asi 3 minúty z každej strany.

 

img

 

img

 

2. Potom ryby vytiahneme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska. Odkvapkané šampiňóny pridáme k cibuli, nálev nevylejte. 

 

img

 

3.Z panvice zlejeme prebytočný olej, na zmes pridáme opečené filé, podlejeme nálevom z húb, pridáme korenie na ryby a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Podľa potreby podlievame vodou. 

Koncom dusenia pridáme paradajky nakrájané na kolieska a necháme ešte 5 minút podusiť.

 

img

 

Podávame posypané bazalkou a s varenými zemiakmi.

 

img

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies