FOTO Recept: Bulharské mäsové guľky
BRATISLAVA – Mäsové guľky, vynikajúce jedlo, ktoré nesmie chýbať nielen v bulharskej kuchyni, ale ani na žiadnej grilovačke. V Bulharsku používajú jahňacie mäso, no dajú sa pripraviť aj nám z dostupnejšieho bravčového.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mletého mäsa, 2 zemiaky, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 3 PL strúhanky, soľ, mletú sladkú papriku, mleté korenie, cherry paradajky asi 10 ks, čerstvé bylinky, cukor,
Príprava receptu:
1. Do misky dáme mleté mäso, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, soľ, vajíčko, prelisovaný cesnak, strúhanku a na drobno nastrúhané zemiaky. Premiešame, vytvarujeme malé guľky ktoré obaľujeme v nasekaných bylinkách.

2. Tie potom zo všetkých strán opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme. Asi po 10 minútach pridáme prekrojené paradajky, paradajkový pretlak, podľa chuti cukor a spolu podusíme ešte 15-20 minút.

3. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom.

Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk