FOTO Recept: Bulharské mäsové guľky

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Bulharské mäsové guľky

BRATISLAVA – Mäsové guľky, vynikajúce jedlo, ktoré nesmie chýbať nielen v bulharskej kuchyni, ale ani na žiadnej grilovačke. V Bulharsku používajú jahňacie mäso, no dajú sa pripraviť aj nám z dostupnejšieho bravčového.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 g mletého mäsa, 2 zemiaky, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 3 PL strúhanky, soľ, mletú sladkú papriku, mleté korenie, cherry paradajky asi 10 ks, čerstvé bylinky, cukor,

 

Príprava receptu:

1. Do misky dáme mleté mäso, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, soľ, vajíčko, prelisovaný cesnak, strúhanku a na drobno nastrúhané zemiaky. Premiešame, vytvarujeme malé guľky ktoré obaľujeme v nasekaných bylinkách.

obrazok

2. Tie potom zo všetkých strán opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme. Asi po 10 minútach pridáme prekrojené paradajky, paradajkový pretlak, podľa chuti cukor a spolu podusíme ešte 15-20 minút.

obrazok

3. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom.

obrazok

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies