BRATISLAVA - Každý určite pozná kurací perkelt, ale aj z bravčového mäska je perkelt tip-top.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g bravčového pliecka, 1 PL masti, 1 cibuľu, mleté čierne korenie, 1 feferónku, 1 smotanu na varenie, 2 PL hladkej múky, 1 ČL sladkej mletej papriky,
Príprava:
1. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme mäso, soľ, korenie, feferónku, sladkú mletú papriku, všetko spolu orestujeme, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
2. V smotane rozmiešame múku, prilejeme k mäsu, krátko povaríme a odstavíme.
Podávame s haluškami.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies